Kiyoh logo - 123meetdirect reviews 9.4/10 (8 beoordelingen)

Subsidie en terugleververgoeding

Wekt u zelf duurzame energie op? Dan heeft u daar wellicht een subsidie voor aangevraagd. Daarnaast wilt u natuurlijk dat u een goed tarief krijgt voor alle energie die u teruglevert aan het net. Wat moet u in deze situatie allemaal regelen?

  1. Een juiste energie meting
  2. Subsidie (SDE/ SDE+ / SDE++) via de overheid
  3. Terugleververgoeding van uw energieleverancier

1. De juiste energiemeting

Wanneer u duurzame energie opwekt (bijvoorbeeld met zonnepanelen) en daarvoor subsidie ontvangt is een brutoproductiemeter verplicht. Een brutoproductiemeter legt nauwkeurig vast hoeveel energie uw duurzame opwek produceert. Aan u de keuze of u deze energie zelf gebruikt of teruglevert aan het net. Een brutoproductiemeter is altijd gekoppeld aan een hoofdmeter. Wilt u meer weten over de brutoproductiemeter? Bekijk dan de informatiepagina over dit onderwerp via de link hieronder.

2. Subsidie via de overheid

Subsidie voor duurzame opgewekte energie kunt u aanvragen bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (www.RVO.nl). Bij een aanvraag voor SDE subsidie hoort ook een meetplan. In dat meetplan staat aangegeven op welke manier de hoeveelheid duurzame opgewekte energie wordt gemeten. Wij kunnen u helpen met een meetplan.

3. Terugleververgoeding van uw energieleverancier

Met uw energieleverancier spreekt u af welke terugleververgoeding u krijgt. De tarieven verschillen per energieleverancier. De hoogte van de teruglevergoeding die u krijgt wordt gebaseerd op de energiemeting die wij voor u kunnen uitvoeren. Wilt u zeker zijn van een juiste energiemeting? Kies dan voor de meetdiensten van 123meetdirect en regel het direct online.

Direct aanvragen

Wilt u snel beschikken over uw energiemeting? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Vraag hier uw meting aan en wij regelen het voor u.

Veelgestelde vragen

U kunt het tarief voor een brutoproductiemeter op uw locatie online bekijken. U kunt kiezen uit verschillende contacten zoals koop of huur en verschillende looptijden. Klik hier om de tarieven op uw locatie te bekijken.

Een meetbedrijf zorgt dat er een energiemeting wordt geïnstalleerd, dat de energiedata op de juiste manier wordt verwerkt en verstuurd naar de marktpartijen. Al deze stappen moeten voldoen aan de wettelijk eisen die daarvoor gelden. Meer weten? Lees hier meer over welke verschillende partijen er in de energiemarkt zijn en wat een meetbedrijf doet.

Een brutoproductiemeter meet de hoeveelheid energie die u opwekt. Heeft u subsidie aangevraagd voor uw opwek dan is een brutoproductiemeter verplicht. Lees hier meer.

Een meetdienst in drie stappen

123meetdirect maakt het eenvoudig voor u. Meld u hier aan voor onze meetdiensten en regel het direct online. Met de meetdiensten van 123meetdirect bent u verzekerd van een snelle dienstverlening en een betrouwbare en erkende energiemeting.

Aanmelden
1. Aanmelden

Geef de locatie aan waarvoor u een meetdienst wilt, bekijk het aanbod en geef online akkoord.

2. Plannen

Wij stemmen met u de datum af voor het plaatsen van de meter(s).

3. Meten en inzicht

Wij verzorgen voor u de dagelijkse meetdienst en u heeft online inzicht in uw energieverbruik.

Logo 123meetdirect
Snel
Online geregeld
Geen gedoe
Betrouwbaar
Erkend meetbedrijf
© 2024 - 123meetdirect Disclaimer Voorwaarden Privacybeleid